Vanliga frågor och svar!

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte ditt svar är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Vilken är den minsta hyrestiden

Kortaste hyresperioden är 1 månad.

Vad har Umeå Storage för öppettider?

När du har hyrt ditt förråd har du tillgång till detta förråd mellan 07:00 till 20:00 alla dagar. Övriga tider kan du boka tid för öppning mot ersättning.

Du kan boka ditt förråd via våran hemsida (info@umeastorage.se) eller på telefon (090-14 00 40) 08:00-16:00 måndag – fredag.

Är det enkelt att avsluta mitt hyreskontrakt?

Ja, du kan skriftligt eller via mail meddela att du vill säga upp ditt förråd och vilket nummer förrådet har. När du tömt förrådet och städat ur det ger du passagetagen till oss. Uppsägning ska ske innan den 15:e för att hyrestiden ska avslutas samma månad .

Är mina saker som jag förvarar i förrådet försäkrade?

Du måste själv teckna, eller kontrollera att du redan har en gällande hemförsäkring som täcker inventarier som du förvarar i våra förråd.

Vad kostar det att hyra ett förråd?

Det beror på vilken storlek du väljer, ring eller maila oss så får du en prisuppgift.

Vem kan hyra ett förråd?

Hos oss på Umeå Storage är alla välkomna såsom privatpersoner, företag, organisationer och dödsbon m.m.

Hur ser förråden ut?

Förråden är insynsskyddade så det går inte att se vad du lagrar i ditt förråd.

Kan jag förhandsboka ett förråd?

Ja det kan du med upp till en månad. Har du speciella omständigheter så ta kontakt med oss så kan vi säkert hitta en lösning.

Hur stort förråd behöver jag?

Det beror dels på vad du ska förvara dels på hur mycket. För att få en grov uppskattning kan du titta på vår storleksberäknare för att få en uppfattning

Går det att byta förråd om jag märker att jag behöver ett större eller mindre utrymme?

Ja, det går bra att när som helst byta storlek, i mån av plats.

Vad kan jag förvara i mitt förråd?

Egentligen kan du förvara det mesta. Det kan vara ett helt bohag med kläder, möbler och porslin till säsongsbetonade saker såsom skidor, segel, vinterdäck osv. Men också sådant som verktyg, och motorcyklar. Är du företagare kanske du vill ha din bokföring här eller använda oss som ett extra lager för produkter och säljmaterial. Det finns få begränsningar och de anges i våra allmänna avtalsvillkor. Fråga gärna!

Är det någon mer än jag som har nyckel till mitt förråd?

Nej. För att garantera hög säkerhet är det bara du som ska kunna ha tillgång till ditt förråd. Därför vill vi att du har ett eget godkännt hänglås som du låser ditt förråd med.

Hur är säkerheten på Umeå Storage anläggningar?

Säkerhet är något vi satsar mycket på. Det är bara hyresgäster som har tillgång till ett passagesystem med passagetag. Förråden är insynsskyddade, rena och torra. Vi har automatiskt inbrottslarm samt videoövervakning dygnet runt.

Hur fungerar det med betalningen?

Du betalar i förskott. Efter att du skrivit under avtalet så fakturarar vi den första avgiften som du betalat direkt. Sen kommer det en avi varje månad.

När kan jag flytta in?

I mån av plats kan du flytta in samma dag som du kontaktar oss.

Vad händer om jag reserverat ett förråd och mina planer blir försenade?

Säger du till i god tid innan så ska vi försöka fortsätta att reservera för dig med upp till en månad, men då är det viktigt att du kontaktar oss så fort du fått vetskap om förseningen.

Har Umeå Storage flyttmaterial som jag kan köpa?

Ja, det kommer att finnas och köpa hos oss som vi sen fakturerar på nästa avi.

  • Vilket förråd passar er bäst

    Storleksberäknaren
  • Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig